VAN & HAKKARİ

Bir başka güzel...

22 - 26 Mayıs 2024, Çarşamba - Pazar

16.380.00

  • İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI + UÇAK BİLETİ (TAKSİT OLANAKLARI)

Uçakla: İzmir >> Van >> İzmir

İZMİR-VAN – AHTAMAR ADASI- NEMRUT KRATER GÖLÜ – VANADOKYA – DEREİÇİ TRAVERTENLERİ – ZAP VADİSİ – HAKKARİ – ÇUKURCA – VAN – İZMİR

Akdamar Anıt Müzesi 2015 yılında & Tuşpa/Van Kalesi, Van Tarihi Kenti ve Höyüğü de 2016 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine eklenmiştir.


TUR PROGRAMI:

22 Mayıs 2024, Çarşamba: VAN – AHTAMAR ADASI – NEMRUT KRATER GÖLÜ
Sabah saat 06.10’da SunExpress Havayolları ile İzmir’den VAN‘a uçuyoruz. Saat 08.15‘de Van’dayız. Ne dersiniz hep birlikte güzel bir Van kahvaltısına gidelim mi?

Bu gezimize katılacak misafirlerin daha önce Van’ı görmüş olduklarını varsayarak, şehir turu yapmıyoruz. Van Gölünde bir tekne yolculuğu ile AHTAMAR ADASI’na geçiyoruz. Ortaçağ Ermeni sanatının en parlak eserleri arasında sayılan Ahtamar Kilisesi İ.S. 915-921 yılları arasında inşa edilen özel bir yapıttır. Kudüs’ten İran’a kaçırıldıktan sonra 7. yüzyılda Van yöresine getirildiği rivayet edilen gerçek Haç’ın bir parçasını, kutsal bir emaneti saklamak için yapıldığına inanılır. Akdamar Anıt Müzesi (Kilisesi), o dönemde Van ve çevresinde hüküm süren kültürel çeşitliliği ve etkileşimi yansıtan mimarisi ve süslemeleri ile de dünya mimarlık tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Kızıl andezit taşından inşa edilmiş olan kiliseyi geziyor, dış cephesinde, alçak rölyef şeklinde işlenmiş Kutsal Kitap’tan alınma dini sahneler, dünyevi betimlemeler, zengin bitki ve hayvan motifleri ile Abbasi etkileri hakkında bilgi alıyoruz

Bugün son olarak NEMRUT DAĞI KRATER GÖLÜ’ne çıkıyoruz.. Hava müsait olursa bu turumuza nefis bir gün batımı eşlik ediyor. Nemrut kraterinin en son 1411 ve 1441 yıllarında faaliyet gösterdiği tahmin ediliyor. Göl, Türkiye’nin birinci, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olarak biliniyor. Kalderanın içerisinde 5 göl, çok sayıda lav çıkış merkezi, lav hunisi, sıçratma konisi, sıcak su kaynakları ve 6 mağara var. Sanki başka bir dünya gibi, manzara çok güzel!

Yoğun bir günün sonunda, akşam yemeği ve konaklama için Van Dedeman Otel’e gidiyoruz.

23 Mayıs 2024, Perşembe: VANADOKYA – TRAVERTENLER – ZAP VADİSİ – GENÇLİK KÖPRÜSÜ – HAKKARİ
Sabah erkenden kahvaltımızı yaptıktan sonra Hakkari’ye hareket ediyoruz. Yol boyunca bizi muhteşem görüntüler bekliyor…

Van ilçe merkezinden biraz uzaklaşınca (33km) Başkale’ye bağlı Yavuzlar Köyü’nde VANADOKYA adı verilen jeolojik oluşumları görüyoruz. Yiğit Dağı’nın püskürttüğü kayaçların, yağmur sularının ve rüzgârın aşındırmasıyla şekillenen BAŞKALE PERİBACALARI yaklaşık 20 kilometrelik bir alana yayılıyor. Sayısı 17.000’i bulan peribacalarının yanında 35 mağara ve 12 de oyma evi tespit ediliyor.

Biraz daha ilerleyince, 2400 m. rakımda Dereiçi (Sawkan) Köyü’nde Doğu’nun el değmemiş “TRAVERTEN”lerini fotoğraflıyoruz. Bu travertenlerin oluşumu halen devam ediyor.

Öğle yemeğinden sonra, HAKKARİ’ye doğru yolculuğumuz ZAP VADİSİ boyunca devam ediyor. Yüksek dağlar ve sarp kayalıkları aşan Zap Suyu, çılgınca çağlayıp akarken, oluşturduğu kanyon tarifsiz manzaralar sergiliyor…

GENÇLİK KÖPRÜSÜ’nde mola veriyoruz. Köprünün öyküsünü dinlerken, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anıyoruz.

Akşam yemeğimizi Zap Suyu kıyısında, güneş batarken yiyoruz. Sonra da Hakkari’deki otelimize gidiyoruz.

24 Mayıs 2024, Cuma: HAKKARİ – CİLO SAT GÖLLERİ – ÇUKURCA
Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Hakkari’de MEYDAN MEDRESESİ’ni geziyoruz. Sonra yine Zap Vadisi üzerinden Cilo sat Göllerine çıkmak istiyoruz ama bu tamamen oradaki duruma bağlı olacak. Eğer gitmemize izin verilirse gideceğiz.

Daha sonra ÇUKURCA’ya hareket ediyoruz. Vadi boyunca şelaleler görüyor, kimisinde duruyor ve çay molaları ile keyifli bir yolculuk yapıyoruz. ORE ŞELALESİ’ne yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşle ulaşıyoruz. Yol boyunca endemik bitkileri, ters lale / ağlayan gelin çiçeklerini görmeyi umut ediyoruz. Belki Ege yöresindeki kar helvasına benzeyen pekmezli kar da buluruz.

Zap vadisi o denli bakir, o denli zengin bir doğal çeşitliliği barındırıyor ki, atalık tohumlarla, kışın yüksek dağlara yağan kar sularıyla yetişen tarım ürünleri her yerde aranır oldu. Yerel su değirmenlerinde hala geleneksel yöntemlerle susam öğütülüyor ve tahin yapılıyor…

Öğlende Zap Sofrasında yöresel yemeklerin tadına bakıyoruz. Sonrasında çok katlı taş evleri ve ÇUKURCA KALESİ’ni görüyoruz.

Akşamüzeri Zap vadisi üzerinden yine Hakkari’ye dönüyoruz. Günümüzü Hakkari Evi’nde güzel bir akşam yemeği ile sonlandırıyoruz. Bu akşam büyük ihtimalle bir köy düğününe konuk olabiliriz. Konaklama aynı otelde.

25 Mayıs 2024, Cumartesi: BERÇELAN YAYLASI – SEYİTHAN GÖLÜ – LİS GÖLÜ
Sabah kahvaltısından sonra Hakkari İl Merkezine 18 km. mesafede olan Berçelan Yaylası’na çıkıyoruz. Belki yaylacılarla birlikte bir yürüyüş yaparız. Yaklaşık 1,5 saat gidiş ve 1.5 saat dönüş olmak üzere 3 saat yürüyerek SEYİTHAN GÖLÜ’ne gidiyoruz. Kendimizi iyi hissedersek bir yarım saat daha yürüyerek LİS GÖLÜ’nü de görebiliriz. Doğa, manzara, dağlar, göller, toprak çok etkileyici ve sözlere sığacak gibi değil…

Gezilerimizi tamamlayınca Van’a hareket ediyoruz. Hoşap Kalesi yakınlarında çay ve fotoğraf molası veriyoruz. Konaklamamız Van’da.

NOT: Programı HAVA-YOL VE GÜVENLİK nedenleriyle değiştirmek zorunda kalabiliriz. Ancak görülecek o kadar çok yer var ki, muhakkak bir B planımız hazır olacak!

26 Mayıs 2024, Pazar: VAN-İZMİR
Sabah kahvaltısından sonra Van Müzesini gezmek istiyoruz. Müzede sergilenen Hakkari Stelleri turumuza anlam katıyor. Ardından havaalanına gidiyor ve 13.25‘de kalkan Van-İzmir uçağıyla geri dönüyoruz. Saat 15.50‘de keyifli bir turun sonunda İzmir’de oluyoruz.

TUR FİYATI

KONAKLAMA  Taksit olanakları
İki kişilik odada (kişi başı)  16.380,-TL + (uçak bileti)
Tek kişilik oda fiyatı farkı   3. 500,-TL

NOT: Bu program küçük bir grup için planlanmıştır. Bu nedenle çocuk opsiyonu düşünülmemiştir.

GRUP UÇAK BİLETİ: 3.650,- TL (SunExpress Hava Yolları ile İzmir >Van >İzmir )

* Grup bileti olarak 11 bilet alınmıştır. Bilet satışı tamamlandığında, güncel fiyattan münferit bilet alarak geziye katılmak mümkündür

NAKİT İNDİRİMİ:
Peşin ve nakit olarak veya banka hesabımıza yatırılan ödemelerde ilan edilen fiyattan kişi başı 250,- TL indirim uygulanır

TAKSİT:
Vakıfbank- Yapı Kredi World Kart- İşbank –Kredi Kartlarına vade farkı alınmaksızın taksit yapılabilir.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:
 Van’da başlayıp / biten tur boyunca ulaşım
 Yaylalara çıkışta kullandığımız araç kirası
 Tur boyunca rehberlik
 2 gece Van’da / 2 gece Hakkari‘de otelde konaklama
 Otellerdeki sabah kahvaltıları (4)
 Van’da 2 gece otelde alınan akşam yemeği
 Seyahat sigortası.

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR:
 İzmir / Van / İzmir uçak biletleri
 Gün Van kahvaltısı
 Yollarda yenilen öğle yemekleri (5)
 Hakkari’de akşam yemekleri (2)
 Ahtamar Adası’na tekne ile geçiş
 Yemeklerdeki tüm içecekler
 Ören yeri ve müze girişleri
 Nemrut Krater Gölü’ne çıkış

OTELLERİMİZ:
VAN: Van DEDEMAN Resort Hotel
HAKKARİ: ŞENLER Otel (3*)

NOTLAR:
 Tur aracının büyüklüğü katılımcı sayısına göre belirlenir.
 Küçük araçla seyahat ettiğimiz için Araçta koltuk numarası vermiyoruz. Her gün farklı bir yere oturmanız rica edilir.
 Müze ve ören yeri girişleri için bir yıl geçerli olan MÜZEKART almanızı öneririz.
 Resmi müzelerde 65 yaş üstü ücretsizdir, özel müze girişleri ise ücretlidir. .
 İlaçlarınızı- fotoğraf makinanızı- kişisel ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın
 Acentemiz zorunlu durumlarda tur programında değişiklik yapabilir.

DİKKAT! Gidilen bölgelerde bazen güvenlik- bazen şelalenin kuruması –bazen de yolun bozulup ulaşıma kapanması nedeniyle programda zorunlu değişikler yapılabilmektedir. Programa kayıt yaptırırken lütfen bu ihtimali göz önünde bulundurunuz.

SİGORTA:
 Turlarımıza katılan yolcular 1618 sayılı yasa gereği sigortalanır. Seyahat sigortası sadece ani gelişen (akut) rahatsızlıkları, kaza vb. kapsar. Kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır.
 Acil rahatsızlıklarda sigorta geri ödemeleri tur ücreti ile orantılıdır.
 Seyahat sigortanızın geçerli olabilmesi için tur sözleşmesini okuyup imzalamanız ve kimlik bilgilerini acentemize kaydettirmeniz gereklidir.

İPTAL KOŞULLARI:
 Grup uçak biletine dahil olduğunuzda, iptal durumunda tur ücretinin iade edilmesi grup uçak bileti için yerinize katılımcı bulunması halinde mümkündür.
 Yerinize yolcu bulunamaz ise İptal durumlarında sözleşme kuralları geçerlidir.
 Tur elde olmayan zorunlu nedenler ile acentemiz tarafından iptal edilirse ücretler kesintisiz olarak iade edilir.

Rezervasyon Formu

Rezervasyon Formu

Bu bir ön rezervasyon formudur. Lütfen telefonla teyit alınız!


İlginizi Çekebilecek Diğer Turlar

ÇAMLIHEMŞİN – MACAHEL – ŞAVŞAT

20 - 25 Eylül 2024, Cuma – Çarşamba
Uçakla: İzmir>> Trabzon>> İzmir
Sizleri bulutlarla dans eden, yemyeşil bir coğrafyada unutulmaz bir yolculuğa davet ediyoruz...

TUR FİYATI HAZIRLANIYOR
00.00

İZLANDA

10 - 15 Eylül 2024, 5 Gece - 6 Gün
Driver Guide ile 8+1 kisilik bir tur
Ateş ile buzun dans ettiği bir coğrafyada, küçük bir grupla imtiyazlı bir tur!

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 1.800 € + UÇAK BİLETİ
1.800.00

ÇAMLI HEMŞİN – MACAHEL – ŞAVŞAT

12 - 17 Temmuz 2024, Cuma – Çarşamba
Uçakla: İzmir>> Trabzon>> İzmir
Bulutlarla dans eden, yemyeşil bir coğrafya ile buluşmaya var mısınız?

TUR FİYATI HAZIRLANIYOR
00.00

IŞIKLI GÖL’DE NİLÜFERLER ve ÇAL BAĞ YOLU

29 - 30 Haziran 2024, Cumartesi – Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Çal'da kadim bir Bağ Kültürü, Çivril civarında tapınaklar, resimli camiler, göller, nilüferler, şelaleler arasında bir hafta sonu...

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 8.000 TL (Taksit olanakları)
8.000.00
error: Content is protected !!