HOMEROS VE HESİODOS İLE BULUŞMA – Ersin Doğer

Şükrü Beyi uğurladığımız o zor günde Ersin Doğer'in sosyal medyada paylaştığı mesaj, bu ayrılığa farklı bir anlam yüklüyordu. Şükrü Bey'i bu boyutta düşünmek ona gerçekten yakışıyordu;

"...Türkiye çölünde binbir sıkıntı ile yeşermiş kaktüs çiçekleri birer birer soluyor. Nuri Bilgin’den sonra Şükrü’cüğüm de gitti. Hep birşeyler eksik olacak artık benim için, Smyrna için, İzmir için, Rebetler için, Ionia-Aiolis için...

Sevinenler de var ama onlar Şükrü’nün gittiği ülkeye daha önce gidenler, Homeros ve Hesiodos Şükrü’yü büyük bir sevinçle karşılamışlardır. Kendilerinden sonra vatanlarında ne olup bittiğini öğrenmek için. O herşeyi ballandıra ballandıra anlatıyordur ozanlara şimdi. Onlar da ağızları açık onu dinliyorlardır. Onu kendilerinden sonra gelen Hellen büyüklerinden biri sanarak.

Andonis Dalgas, Rita Abacı, Yovan Çavuş, Beslemedsakis Menemenlis bu akşam onu bir konserle karşılamak üzere prova yapıyorlardır.

Atçalı, Çakıcı, Kamalı önünde hürmetle eğiliyorlardır, tüfeklerinin namlularını yere doğru tutarak.

İzmir büyük bir dostunu kaybetti. Kaybetmeden kıymeti bilinen azdır bu toprakta. Umarım bundan sonra geride bıraktıklarının kıymetini biliriz.

Işıklar içinde yat büyük ağabeyinin küçük kardeşi "

14 Mart 2015, Ersin DOĞER

error: Content is protected !!