TUNCELİ – KEMALİYE

Ters laleler, ağlayan gelinler açarken...

01 - 04 Mayıs 2024, Çarşamba - Cumartesi

15.250.00

  • İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI FİYAT + UÇAK BİLETİ

Ağlayan gelinler / Ters Laleler mevsiminde
KEMALİYE – TUNCELİ

Uçakla: İzmir >> Malatya – Diyarbakır >> İzmir

İZMİR >> MALATYA – ARAPGİR – ONAR KÖYÜ – KEMALİYE – APÇAĞA – TAŞYOL- TUNCELİ / MUNZUR VADİSİ – GÖZELER- PÜLÜMÜR VADİSİ – SALÖRDEK YAYLASI- CEM EVİ-TUNCELİ MÜZESİ – MADEN- DİYARBAKIR >> İZMİR

*1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Türkiye’nin bu listeye giren ilk mimari yapısıdır. (Tadilatta olduğu için göremeyebiliriz)

*Kemaliye Tarihi Kenti (Erzincan) Unesco Kültür Mirası Geçici listesine alındı [2021]

 

TUR PROGRAMI

01 Mayıs 2024, Çarşamba: İZMİR >> MALATYA – ARAPGİR – ONAR KÖYÜ – KEMALİYE
Sabah en geç saat 04.30‘da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde, SunExpress kontuarı önünde buluşarak saat 06.10’da Malatya’ya uçuyoruz. Uçağımız inince, Arapgir üzerinden Divriği’ye doğru yola çıkıyoruz. Yol boyunca bölge kültürü ve beylikler dönemi hakkında sohbet ediyoruz.

Köklü bir tarihi olan ARAPGİR‘de durarak eski konakları görüyor, yerel müzeyi geziyoruz. Güzel Arapgir; Akkoyunlular, İlhanlılar, Danişmendiler tarafından devlet merkezi olarak kullanılmış. Osmanlı döneminde kervanları ağırlamış, dokumalarını, yemişlerini uzak diyarlara göndermiş…

Sonra sizi ONAR KÖYÜ’ne götürmek istiyoruz.. Anadolu’nun en eski Cemevi olan “BÜYÜK OCAK CEMEVİ’ Onar Köyündedir. 1224 yılında Selçuklu Sultanı Alaaddin’in Malatya Emiri’nden aldığı “Zaviye Vakıf Belgesi” ile Şeyh Hasan Onar tarafından kurulduğu, Pir Sultan Abdal’ın da konuk edildiği söylenir. Cemevinde 200 yıllık bir Kuran-ı Kerim muhafaza edilmektedir. Cemevi 7 kat göğü temsil eden mingi sistemiyle yapılmış. Kare planlı yapının duvarları penceresiz. Direklerle desteklenen kirişlerin üzerine oturtulmuş ilkel bir Selçuklu evini andırır. Mimari ve simgesel biçimini bozmaksızın, 8 yüzyıl boyunca “Cemevi” olarak, bugüne kadar yaşatılmış. Çok değerli bir kültürel miras!

Bu ziyareti tamamladıktan sonra FIRAT- KARASU nehrinin nefis manzaraları eşliğinde Kemaliye’ye yolculuğumuz devam ediyor. Divriği ulu camii ve darüşşifası restorasyon nedeniyle maalesef tamamen kapalı. Eğer gideceğimiz tarihe kadar açılırsa, İslam mimarisinin bu başyapıtını, Unesco Dünya Mirası listesine Türkiye’den 2. Yer olarak giren bu muhteşem eseri, ziyaret edeceğiz.

Akşamüzeri KEMALİYE’deki otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Vadi Kemaliye Otel’de (4*)

02 Mayıs 2024, Perşembe: KEMALİYE- APÇAĞA KÖYÜ- TAŞYOL- TUNCELİ
Sabah Kemaliye bizi tüm güzelliği ile karşılıyor. Derin bir vadi içinde sessiz ama kocaman akan Karasu Nehrinin yarattığı yeşillik ve bolluk, Osmanlı döneminden kalan eski Türk Evleri ve restore edilen güzelim konakları, sokakları ile KEMALİYE, el sanatları, iğne oyaları…

Tarihi Kemaliye İlçesi, tarihsel süreçte İpek ve Kervan yolları üzerinde bulunan Kemaliye kent dokusu, mimarisi ve özgün evleri ile Unesco Kültür Mirası Geçici Listesindedir. Yapılaşmada doğayı temel unsur olarak gören bir anlayışla topografyaya oturan yerleşim, Fırat Nehri’nden itibaren yükselen üç ana sekiden oluşur. Fırat Nehri, kentsel mekân kurgusunu ve mimariyi etkilemiş; yerleşim birimleri bu etkiye göre oluşturulmuş ve tasarlanmış olduğu için Kemaliye çok özeldir

Belli bir yaş kuşağında olanların hatırlayacağı, Ahmet Kutsi Tecer’in şiirinden uyarlanan dizelere konu olan APÇAĞA köyüne gidiyoruz.

“Orda bir köy var, uzakta,
O köy bizim köyümüzdür.
Gezmesek de, tozmasak da,
O köy bizim köyümüzdür”

“O uzaktaki köy” de nostaljik fotoğraflar çekiyoruz. Sonra Kemaliye içindeki turumuza devam ediyoruz; Geleneksel evler, kapı tokmakları, su değirmeni, şairler caddesi… Evliya Çelebi Kemaliye’den “Meyvelerle dolu, bağ bahçe bir kasaba” diye bahseder Seyahatnamesi’nde. Kemaliye, kısa adı ÇEKÜL olan, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın “7 Bölge- 7 Kent” projesi kapsamındadır. Günümüzde raftingden dağcılığa her türlü doğa sporunun yapılabildiği, okuma yazma oranı Türkiye ortalamasından yüksek olan Kemaliye, özgün bir kentsel peyzaj sergiliyor.

Kemaliye turumuzda farklı dut türlerinin kurusunu, pekmezini, reçelini, çamfıstığı ile karışmış yerel helvaları (lök) görüyor, tadına bakıyor, geleneksel bir imalathaneyi geziyoruz. Doğrusu, Fırat’ın saklı cenneti Kemaliye’nin keşfedilmemiş güzellikleri her defasında bizi etkiliyor…

Öğle yemeği molasından sonra koruma altına alınması ve tanıtılması gerektiğine inandığımız TAŞYOL’dan geçiyoruz. Kemaliye’yi Divriği üzerinden Sivas’a bağlayan bu yolun ilk tasarımı 1880’lere uzanıyor. Yapımına ise 1940’larda, büyük ölçüde bölge insanlarının emeği ve kendi kaynakları ile başlanarak, 2000 yılında tamamlanıyor. Ferhat’ın dağları delmesi gibi dağları oyarak, tünel açarak yapılmış Taşyol… Emin olun, sadece bu tüneli, köprüyü ve yolu görmek için bile Kemaliye’ye gidilir. Eğer mümkün olursa (su yüksekliği müsaitse) Fırat’ın başlangıç kolu olan Karasu üzerinde bir tekne turu yapmak istiyoruz. Sonra Tunceli’ye hareket ediyoruz.
Konaklama ve akşam yemeğimiz Grand Şaroğlu Hotel, TUNCELİ’de.

03 Mayıs 2024, Cuma: TUNCELİ / OVACIK – MUNZUR VADİSİ – GÖZELER- SALÖRDEK YAYLASI
Sabah kahvaltısından sonra, 1971 yılında milli park ilan edilen ve Türkiye’nin en önemli biyolojik çeşitlilik alanlarından biri olan MUNZUR VADİSİ MİLLİ PARKI’na gidiyoruz. 1971 yılında Milli Park olan “Munzur Vadisi Jeopark Alanı” nın UNESCO Küresel Jeoparak Ağı Listesine önerilmesi için çaba gösteriliyor. Rehberimizin anlatımıyla bu önemli flora ve fauna alanı hakkında bilgi alıyor, Milli Park içerisinde birkaç yerde küçük molalar veriyoruz. Dileyenler harika doğa fotoğrafları çekiyorlar. Halbori gözelerini görüyor, sonrasında Munzur Nehri’nin aktığı vadi boyunca ilerleyip Tunceli şehir merkezine 65 km uzakta bulunan OVACIK ilçesine ulaşıyoruz. Buradan da yörenin en kutsal mekanlarından biri de sayılan MUNZUR GÖZELERİ’ne doğru yol alıyoruz. Munzur Gözeleri aynı zamanda ilin en önemli su kaynağı. Munzur’un hikayesini öğreniyor, gözeleri görüyor ve Munzur’un kaynağına doğru hafif bir yürüyüş yapıyoruz. Gözelerden akan buz gibi Munzur suyundan doyasıya içiyoruz.

Munzur yaylaları bu dönemde çok güzeldir. İnanılmaz doğası, sayısız çiçeği, sarp ve ulu kayalıklarıyla muhteşem bir güzelliğe bürünür yaylalar. Meşe ormanları arasında boy veren titrek kavak ağaçlarının, yabani çınarların, meyve ağaçlarının ilkbahar coşkusunu seyretmek doyumsuzdur. Şimdi Ağlayan Gelinlerin / Ters Lalelerin tam zamanı…

Öğle yemeği molası sonrasında ilin en derin vadilerinden biri olan PÜLÜMÜR VADİSİ’ne doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Muhteşem bir doğanın eşliğinde Pülümür Vadisi’nde, Salördek’e doğru yol alırken bir yanımızda akan Pülümür Nehri, diğer yanda derin uçurumlar, vadiler ve ormanlar içinde ilerliyoruz. Salördek ve Beğendik köyleri bölgesindeki ormanlar, koruma altında olan ve önemli türleri içeren bir coğrafyada. Yolumuz üzerinde Kutu Deresi’nde Kara Haydar’ın yerinde, Ağlayan Kayalar’da kısa molalar verip fotoğraf çekiyoruz.

Sonrasında Tunceli merkeze 60 km uzaklıkta bulunan SALÖRDEK’e ulaşıyoruz. Salördek ormanlarında, mis gibi bir havada yorucu olmayan doğa yürüyüşümüzü yapıyor ve nefis görüntüleri fotoğraflarımızla sabitliyoruz. Yürüyüşümüz kolay bir parkur. Bu arada Kadı Şelalesini görmeden de bölgeden ayrılmıyoruz…

Günün sonunda Tunceli Merkeze dönüyoruz. Akşam yemeğimiz Munzur kıyısındaki bir restoranda (Serbest). Otele dönüş ve dinlenme…

NOT: Bugün zamanımız müsait olursa ve yetiştirebilirsek yörede Aleviler için kutsal mekanların başında gelen Düzgünbaba Dağı ve ziyaretgahına da gitmek istiyoruz.

04 Mayıs 2024, Cumartesi: TUNCELİ – MADEN – DİYARBAKIR
Sabah kahvaltısı sonrasında Tunceli kent merkezini geziyoruz. Bir “CEM EVİ”ni ziyaret ediyoruz. Sonra serbest zaman veriyoruz. Bu sürede dilerseniz yerel ürünlere bakabileceğiniz gibi, müzeyi de gezmenizi öneririz. 2020 Yılında açılan TUNCELİ MÜZESİ, prehistorik dönemden bugüne insanlığın yaşam serüveninin, bilgi metinleri, görseller, diaromalar ve canlandırmalar eşliğinde anlatıldığı altı salondan oluşur. Çok güzel bir müzedir, gezmenizi tavsiye ederiz.

Tunceli’den ayrılmadan önce DÜLDÜL TEPESİ’ne çıkıyor ve Tunceli Coğrafyasını son bir defa yüksekten seyrediyoruz. Ardından, Diyarbakır’a doğru yola çıkıyoruz. Elazığ il sınırları içinde yer alan Maden İlçesinden geçeceğiz. Tarihin herdöneminden zengin bakır kaynakları ile bilinen bu ilçemizdeki Tarihi hükümet konağı ve evleri görülmeye değer. Diyarbakır’a ulaştığımızda Kenti gezmeye vaktimiz yok. Havalimanına gitmeden önce belki şehirde akşam yemeği yiyebiliriz. Saat 23.05 uçağı ile direkt İzmir’e uçuyoruz. 05 Mayıs’ın ilk saatlerinde, 01.00 civarında İzmir’e varmış oluyor ve hayatımızda iz bırakacak bir başka gezinin sonuna gelmiş olarak vedalaşıyoruz…

TUR FİYATI:

İki kişilik odada kişi başı: 15.250,- TL + Uçak Bileti 
Tek kişilik oda fiyat farkı: 3.000,- TL 

Not: 12-13 kişilik gruplarda çocuk indirimi uygulaması yoktur.

GRUP UÇAK BİLETİ: 4.100,- TL (12 bilet alınmıştır)

İNDİRİM: Nakit ve banka yolu ile yapılan ödemelerde kişi başı 250,-TL indirim uygulanır.
TAKSİT: İşbank, Vakıfbank ve World Kredi Kartlarına vade farkı alınmaksızın taksit yapılabilir.

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER
 Malatya’dan başlayıp Diyarbakır’da biten tur boyunca kişi sayısına uygun araçla ulaşım
 1 gece Kemaliye + 2 gece Tunceli’de olmak üzere (3) gece konaklama
 Otellerde yapılan sabah kahvaltıları (3)
 Kemaliye’de otelde alınacak olan (1) akşam yemeği
 Tunceli’de restoranda alınacak bir akşam yemeği
 Profesyonel rehberlik
 Tüm turlar
 Taşyol’a minibüs ücretleri
 Seyahat sigortası

FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
 İzmir >> Malatya – Diyarbakır >> İzmir (gidiş-dönüş) uçak biletleri
 Öğle yemekleri (4)
 Tunceli’de Munzur kıyısında restoranda alınacak akşam yemeği (3 Mayıs gecesi)
 Eğer zaman müsait olur ve istenir ise, son gün Diyarbakır’da akşam yemeği
 Yemeklerde alınan alkollü ve alkolsüz içecekler
 Kemaliye’de koşullar (su seviyesi yeterliyse) müsait olursa yapılabilen tekne turu
 Müze ve ören yeri giriş ücretleri
 Kişisel alışverişler ve harcamalar

NOTLAR
 Turlarımız tek araçla sınırlı olup, araç büyüklüğü katılımcı sayısına göre belirlenir
 Rezervasyon tur ödemesi yapılınca kesinleşir
 Ön rezervasyonlar 3 gün tutulur. Bir süre içinde ödenmeyen rezervasyonlar iptal edilir
 Araçta koltuk numarası rezervasyon sırasına göre verilir
 Müze ve ören yeri girişleri için bir yıl geçerli olan MÜZEKART almanızı öneririz.
 65 yaş üstü misafirlerimizin müze ve ören yeri girişleri ücretsizdir
 Özel müzelerde Müze Kart geçerli değildir
 Hava durumuna uygun giysiler ve rahat yürüyebileceğiniz ayakkabılar getirmenizi önemle tavsiye ederiz
 Dini mekanlar için yanınızda bir baş örtüsü bulundurmayı unutmayınız
 Alerji veya kritik rahatsızlıklarınız var ise, kayıt sırasında acentemize bilgi veriniz
 Acentemiz zorunlu durumlarda tur programında değişiklik yapabilir.

SİGORTA
 1618 sayılı yasa gereği tüm katılımcılarımız sigortalıdır ve sigorta seyahat süresindeki ani (akut) rahatsızlanmaları kapsar. Kronik rahatsızlıklar ve salgınlar sigorta kapsamı dışındadır.
 Acil rahatsızlıklarda sigorta geri ödemeleri tur ücreti ile orantılıdır.
 Seyahat Sigortanızın geçerli olabilmesi için tur sözleşmesini okuyup imzalamanızı ve gerekli kimlik bilgilerini acentemize vermenizi rica ederiz

İPTAL KOŞULLARI
 Tur çıkış tarihinden 30 gün öncesine kadar yapılan iptallerde kesintisiz geri ödeme yapılır.
 Tur tarihine 30 günden daha kısa süre kaldığında, tur ücretinin iade edilmesi grup uçak bileti için yerinize katılımcı bulunması halinde mümkündür.
 Herhangi bir nedenle daha sonra yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde sözleşme kuralları geçerlidir.
 Acentemiz elde olmayan nedenlerle turu iptal etmek zorunda kalırsa ödemeler iade edilir.

Dikkat! Olası yeni vergiler ve mazot, hizmet, otel konaklama vb fiyatlarındaki değişimler gibi maliyeti etkileyen artışlarda tur fiyatının yeniden düzenlenmesi bir zorunluluk olabilmektedir. Bu nedenle tur fiyatının revize edilmesi gündeme gelebilir.

Rezervasyon Formu

Rezervasyon Formu

Bu bir ön rezervasyon formudur. Lütfen telefonla teyit alınız!


İlginizi Çekebilecek Diğer Turlar

ÇAMLIHEMŞİN – MACAHEL – ŞAVŞAT

20 - 25 Eylül 2024, Cuma – Çarşamba
Uçakla: İzmir>> Trabzon>> İzmir
Sizleri bulutlarla dans eden, yemyeşil bir coğrafyada unutulmaz bir yolculuğa davet ediyoruz...

TUR FİYATI HAZIRLANIYOR
00.00

İZLANDA

10 - 15 Eylül 2024, 5 Gece - 6 Gün
Driver Guide ile 8+1 kisilik bir tur
Ateş ile buzun dans ettiği bir coğrafyada, küçük bir grupla imtiyazlı bir tur!

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 1.800 € + UÇAK BİLETİ
1.800.00

ÇAMLI HEMŞİN – MACAHEL – ŞAVŞAT

12 - 17 Temmuz 2024, Cuma – Çarşamba
Uçakla: İzmir>> Trabzon>> İzmir
Bulutlarla dans eden, yemyeşil bir coğrafya ile buluşmaya var mısınız?

TUR FİYATI HAZIRLANIYOR
00.00

IŞIKLI GÖL’DE NİLÜFERLER ve ÇAL BAĞ YOLU

29 - 30 Haziran 2024, Cumartesi – Pazar
Ark. Nezih Aytaçlar Danışmanlığında
Çal'da kadim bir Bağ Kültürü, Çivril civarında tapınaklar, resimli camiler, göller, nilüferler, şelaleler arasında bir hafta sonu...

2 KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI: 8.000 TL (Taksit olanakları)
8.000.00
error: Content is protected !!